Mountainbiken rond de Mosbeek en het Springendal

Almelo, 6 december – Koning Willem-Alexander ging er dit najaar kijken en zondag 18 december kun jij er mountainbiken. Speciaal voor de Almelose Toervereniging Ruiten Drie stelt Staatsbosbeheer de bijzondere delen van het natuurgebied rond de Mosbeek en het Springendal open voor de Mosbeektoer. Deze mountainbiketocht trekt elk jaar vele toerfietsers én zelfs profs uit Twente en daar buiten.

Unieke kans

De twee afstanden, van 30 en 45 kilometer, bevatten routes die speciaal voor de tocht open zijn gesteld door Staatsbosbeheer en landeigenaren. Een unieke kans om dit gebied eens van een andere kant te zien. Starten en inschrijven is tussen 09.00 en 10.00 uur bij camping De Tutenberg in Vasse.

Niet-leden betalen 5 euro inschrijfgeld, leden 4 euro. Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar Support for Nature. Enkele dagen voor de tocht zijn de GPS-routes te downloaden van de site van Ruiten Drie.

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Mosbeektoer.