Lageveldtoer trakteert op vernieuwde routes

De Lageveldtoer viert dit jaar zijn 5e verjaardag. Daarom trakteert de Almelose Toervereniging Ruiten Drie op zondag 13 oktober de mountainbikers weer op vernieuwde routes. “Dit jaar gaan we bijvoorbeeld door het vernieuwde Reggedal en is er bij Aadorp een mooie lus bijgekomen.” licht organisator Jan Haselbekke een tipje van de sluier op.

Mountainbikefeestje

“Zoals elk jaar willen we de deelnemers in de watten leggen.” vervolgt Jan. “Zowel qua routes als met de verzorging voor, tijdens en na de tocht. Het wordt 13 oktober echt weer een mooi mountainbikefeestje!”

‘Vooraf inschrijven loont’

De start en finish van de tocht liggen op het Lageveld in Wierden, en daar is ook dit keer weer veel te beleven. Deelnemers kunnen hier na afloop douchen en krijgen een heerlijke hamburger van de grill. Deelnemers kunnen kiezen tussen 35, 50 en 65 kilometer. Jan Haselbekke: “Het loont om je vooraf in te schrijven. Dan betalen leden van de NTFU maar 7 euro én ze hoeven niet in de rij te staan bij de tocht. Op de dag zelf ben je iets duurder uit.”

Jeugd gratis

Voor de jeugd tot 14 jaar is een speciale MTB-clinic of ze kunnen de verkorte route van 14 kilometer fietsen. Beide onderdelen zijn gratis. Ouders kunnen hun kinderen opgeven via deze pagina.