Geen Mosbeektoer in 2018

De Mosbeektoer gaat ook in 2018 niet van start. De jaarlijkse mountainbiketocht van de Almelose Toervereniging Ruiten Drie heeft geen geschikte start- en finishlocatie kunnen vinden voor deze editie. In 2017 werd de toertocht rond het dal van de Mosbeek bij Vasse ook al van de kalender geschrapt door de slechte weersomstandigheden. De tocht stond gepland voor zondag 16 december 2018.

‘Heel vervelend’

“Het is heel vervelend” zo laat de organisatie weten. “We starten al enige jaren vanaf voormalig camping De Tutenberg bij Vasse. Dat ligt centraal in het heuvelachtige gebied bij de Mosbeek en het Springendal. De camping is eigendom van een projectontwikkelaar en we konden dankzij de toenmalige beheerders en bewoners de laatste jaren nog dankbaar gebruik maken van de voorzieningen. Vanaf dit jaar zijn buiten het kampeerseizoen alle voorzieningen afgesloten. Helaas, daardoor is de locatie nu niet in te zetten als start- en finishlocatie.”

Ruiten Drie is met de Mosbeektoer één van de mountainbikepioniers in Noordoost-Twente. De tocht trekt elk jaar vele mountainbikeliefhebbers uit de hele regio en wordt goed gewaardeerd. De club zoekt naar een vervangende plek in de buurt om in de komende jaren te kunnen starten en finishen.