Door 6 landgoederen bij Lageveldtoer op 14 oktober

Almelo, 2 oktober 2018  –  Mountainbikers die willen rijden op stukken waar je normaal niet mag komen, kunnen hun hart ophalen bij de komende Lageveldtoer. Zondag 14 oktober organiseert de Almelose Toervereniging Ruiten Drie deze bekroonde MTB-tocht vanuit Wierden. De routemakers wisten maar liefst zes landgoederen in het parcours op te nemen. Starten kan vanaf 09.00 uur. Meedoen kost 10 euro voor fietsers die geen lid zijn van de NTFU.

Schrijf je van te voren online in en ga 14 oktober meteen op pad (geen wachtrij)

Jeugd gratis

De start en finish van de tocht liggen op het Lageveld in Wierden, en daar is ook dit keer weer veel te beleven. Deelnemers kunnen hier na afloop douchen en krijgen een heerlijke hamburger van de grill.
Deelnemers kunnen kiezen tussen 16, 36, 46 en 66 kilometer. Deelname kost 8 euro voor NTFU-leden en 10 euro voor niet-leden. Naast een mooie tocht krijgen de mountainbikers een mooi cadeautje en natuurlijk de nodige verzorging en traktaties onderweg. Ook is het parkeren bij het Lageveld gratis. Deelname door de jeugd tot en met 14 jaar is ook gratis. Zij zijn van harte welkom bij de kortste afstand (16 km) of bij de MTB-clinics.

‘Daar kom je normaal gesproken nooit’

“Onze grootste uitdaging is om de tocht elk jaar weer verrassend te maken. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn.” zegt routemaker en medeorganisator Henk Bloemert. “We hebben er weer aardig wat asfaltstukken eruit gehaald en mooie nieuwe tracks in de route opgenomen. Dit jaar komen we zelfs door zes landgoederen die hun terrein speciaal voor onze tocht hebben opengesteld. Dat vinden we echt bijzonder, daar kom je normaal gesproken nooit.”