Goedenacht,
welkom bij R3 Toerfietsen voor vrouwen!


Voor vrouwen, door vrouwen!

Sportieve dames kunnen zich binnen de vereniging aansluiten bij een groep 'voor vrouwen, door vrouwen'. Of je nu op de racefiets of de MTB of allebei sport, je bent van harte welkom!

Wil je een keer meedoen in een Voor vrouwen door vrouwen-groep of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Saskia Rikkerink Meteen aanmelden kan ook via dit formulier.

Samen fietsen

In deze groep wordt deelgenomen aan de trainingen in een trainingsgroep alleen voor vrouwen. Naast de reguliere trainingen is er onder begeleiding van een instructeur/instructrice regelmatig een clinic en/of doelgerichte training waarbij er aandacht is voor bijvoorbeeld techniek, conditie opbouw, klimmen, en waaierdraaien.

Evenementen


Naast trainingen en aandacht voor gezelligheid is er de mogelijkheid om als vrouwengroep deel te nemen aan een aantal fietsevenementen, zoals speciale toertochten voor vrouwen, het NK Toerfietsen of de Hel van Twente. Ook is er aandacht voor zaken 'rondom' het fietsen en zijn activiteiten voorzien als een sleutelavond voor vrouwen of een GPS-avond. 

Voor beginners

Elk voorjaar zijn er bij Ruiten Drie kennismakingsclinics voor de racefiets en in het najaar voor de MTB. Deze zijn ook 'Ladies only'. Meer informatie vind je via www.start2bike.nl

Fietsvrouwen

Speciaal voor fietsende vrouwen heeft de NTFU fietsvrouwen.nl opgericht. Hier vind je allerlei handige informatie over dit onderwerp.

Toerfietsen voor vrouwen wordt mogelijk gemaak door een Sportimpuls van
Sportbedrijf Almelo