MTB clinics

Bij mountainbiken gaat het niet alleen om conditie en spierkracht, maar is een goede rij- en kijktechniek ook essentieel. Het loont daarom om op deze technieken te trainen.

ATV Ruiten Drie biedt voor recreatieve en sportieve mountainbikers clinics aan voor het goed aanleren van de basisvaardigheden en rijtechnieken. Tijdens de clinics komen onderwerpen als conditie opbouw, klim- en daaltechniek en het rijden van technische passages aan bod. De clinics staan onder begeleiding van NTFU gecertificeerde MTB instructeurs.

Voor informatie en vragen over de clinics kunt u contact opnemen met de MTB coördinator.

MTB Basis

Hebt u net een mountainbike gekocht of bent u een beginnende mountainbiker die beter wil leren fietsen?

Speciaal voor beginnende mountainbikers organiseert ATV Ruiten Drie
Fiets-Fit trainingen.
Fiets-Fit is het kennismakingsprogramma van wielersportbond NTFU voor de beginnende fietser. Onder begeleiding van een enthousiaste instructeur leert u tijdens zes trainingen de basisvaardigheden en technieken van het mountainbiken. Tijdens de ongeveer 2 uur durende Fiets-Fit training komen er verschillende fietsvaardigheden en technieken aan bod zoals, houding, klimmen, dalen en het nemen van obstakels. Daarnaast komen onderwerpen als fietsmaterialen en sportvoeding aan bod.
Doordat Fiets-Fit een beginnerscursus is, hoeft u niet over een top (fiets) conditie te beschikken. Ook hoeft u geen ervaren mountainbiker te zijn. Het is juist de bedoeling dat u door de Fiets-Fit trainingen conditie opbouwt en de techniek van het mountainbiken eigen maakt.

Fiets-Fit kent twee edities per kalenderjaar. De voorjaarseditie gaat medio maart van start en de najaarseditie eind september. Om deel te nemen aan de Fiets-Fit trainingen hoeft u geen lid van ATV Ruiten Drie te zijn. Als u de Fiets-Fit volledig hebt gevolgd krijgt u een lidmaatschap van ATV Ruiten Drie aangeboden voor de helft van de normale contributie en betaald u geen eenmalige inschrijfkosten.

MTB Gevorderd

Voor de mountainbiker met enige ervaring en een goede basisconditie biedt ATV Ruiten Drie de MTB clinic gevorderden aan. Onder begeleiding van een instructeur wordt uitgebreider en dieper ingegaan op de vaardigheden en technieken van het mountainbiken. Tijdens de ongeveer 2 uur durende training komen er verschillende fietsvaardigheden en technieken aan bod zoals, bochtentechniek, beter klimmen, sneller dalen en het nemen van obstakels.
De nadruk ligt op het verbeteren van de rijtechniek, maar ook het verbeteren van de conditie.
De MTB clinic gevorderden is een intensieve training bestaande uit een afwisselende mix van uitleg, oefening en analyses.
De MTB clinic gevorderden is nog in ontwikkeling. Zodra hierover meer bekend is zal dit op de website bekend worden gemaakt. Wilt u meer informatie, alvast opgeven of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de MTB coördinator.