Ruiten Drie evenementen

1 oktober: Begin Start2Bike MTB bij R3

Het is al bijna een traditie, elk najaar start bij de Almelose Toervereniging Ruiten Drie een serie beginnerscursussen voor mountainbikers. Vanaf zondag 1 oktober kunnen dames en heren terecht in een gemengde groep of voor Ladies Only.

De Ladies Only groep zit normaal gesproken snel vol, schrijf je dus snel in!

Data en inschrijven
  • De lessen zijn op de zondagen 1, 8, 22, 29 oktober om 9:30 uur.
  • Inschrijven kan via start2bike.nl, zoek op Almelo en kies voor Gemengd of Ladies Only. 
Gezellig en sportief

Remmen, sturen en klimmen. Bij de Start2Bike clinics van Ruiten Drie leer je van ervaren instructeurs in vier gezellige en sportieve lessen de basis van het mountainbiken. Tegelijkertijd werk je bijna ongemerkt aan de conditie, leer je medefietsers kennen en ontdek je de mooiste bospaden van Twente. Ook krijg je praktische tips over de techniek en onderhoud van de fiets.

Kijk voor alle info op https://www.start2bike.nl 


7 oktober: Stamppottocht MTB (alleen leden)

Het einde van het wegseizoen wordt gevierd op zaterdag 7 oktober met een MTB-clubtocht voor leden. De vaste ingrediënten zijn: een snufje singletrack, 3 ons gezelligheid, dikke banden en stamppot voor een hele grote groep!

15 oktober: Lageveldtoer MTB ***

Zondag 15 oktober organiseert Ruiten Drie voor de 3e keer deze bijzondere MTB-toertocht. De Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) waardeerde de Lageveldtoer na de eerste editie al met de maximale 3 sterren!

De start is tussen 09.00 en 10.00 uur op het Lageveld in Wierden. Je kunt kiezen tussen 35, 45 en 65 kilometer, waarbij de langste afstand niet voor de poes is. Voor de jeugd tot en met 14 jaar zijn er MTB-clinics. Lees verder.

17 december: Mosbeektoer MTB **

Speciaal voor de Almelose Toervereniging Ruiten Drie stelt Staatsbosbeheer de bijzondere delen van het natuurgebied rond de Mosbeek en het Springendal open voor de Mosbeektoer. Deze mountainbiketocht trekt elk jaar vele toerfietsers én zelfs profs uit Twente en daar buiten.

De twee afstanden, van 30 en 45 kilometer, bevatten mooie routes om dit gebied eens van een andere kant te zien. Starten en inschrijven is tussen 09.00 en 10.00 uur bij camping De Tutenberg in Vasse. Lees verder.