Overzicht clubnieuws

3-12-2018 21:12

Geen Mosbeektoer in 2018

De Mosbeektoer gaat ook in 2018 niet van start. De jaarlijkse mountainbiketocht van de Almelose Toervereniging Ruiten Drie heeft geen geschikte start- en finishlocatie kunnen vinden voor deze editie. In 2017 werd de toertocht rond het dal van de Mosbeek bij Vasse ook al van de kalender geschrapt door de slechte weersomstandigheden. De tocht stond gepland voor zondag 16 december 2018.

 ‘Heel vervelend’

“Het is heel vervelend” zo laat de organisatie weten. “We starten al enige jaren vanaf voormalig camping De Tutenberg bij Vasse. Dat ligt centraal in het heuvelachtige gebied bij de Mosbeek en het Springendal. De camping is eigendom van een projectontwikkelaar en we konden dankzij de toenmalige beheerders en bewoners de laatste jaren nog dankbaar gebruik maken van de voorzieningen. Vanaf dit jaar zijn buiten het kampeerseizoen alle voorzieningen afgesloten. Helaas, daardoor is de locatie nu niet in te zetten als start- en finishlocatie.”

Ruiten Drie is met de Mosbeektoer één van de mountainbikepioniers in Noordoost-Twente. De tocht trekt elk jaar vele mountainbikeliefhebbers uit de hele regio en wordt goed gewaardeerd. De club zoekt naar een vervangende plek in de buurt om in de komende jaren te kunnen starten en finishen.
14-10-2018 16:10

900 MTB’ers genieten van zomerse Lageveldtoer


De Lageveldtoer trok zondag 14 oktober zo’n 900 mountainbikers uit de hele regio naar Wierden. De mountainbiketocht van de Almelose Toervereniging Ruiten Drie profiteerde van de ongekende nazomerse temperaturen. De mountainbikers startten en finishten bij het Lageveld, waar zij bij terugkomst al diverse strandgangers zagen, en dat midden oktober.

De deelnemers waren zeer te spreken over de verbeteringen in de route. Zo fietsten ze over 6 landgoederen in Wierden en Rijssen. Terreinen die normaal gesproken voor het publiek gesloten zijn, maar speciaal voor deze ene dag open waren.

Fotocompilatie, door Koos Visser. 
Aftermovie, door Koos Visser

Fotoserie bij pauzeplaats Waypoint, door Gerard Freriksen.

Fotoserie oa strand Lageveld, door Danny de (foto)Graaf. 

Fotoserie Start en finish, door Wilbert Willemsen.
Fotoserie Bos Heerdinksschotweg, door Wilbert Willemsen.
Fotoserie Lageveld en zandbult, door Wilbert Willemsen
2-10-2018 21:10

Door 6 landgoederen bij Lageveldtoer op 14 oktober

Almelo, 2 oktober 2018  –  Mountainbikers die willen rijden op stukken waar je normaal niet mag komen, kunnen hun hart ophalen bij de komende Lageveldtoer. Zondag 14 oktober organiseert de Almelose Toervereniging Ruiten Drie deze bekroonde MTB-tocht vanuit Wierden. De routemakers wisten maar liefst zes landgoederen in het parcours op te nemen. Starten kan vanaf 09.00 uur. Meedoen kost 10 euro voor fietsers die geen lid zijn van de NTFU.

Schrijf je van te voren online in en ga 14 oktober meteen op pad (geen wachtrij)

Jeugd gratis

De start en finish van de tocht liggen op het Lageveld in Wierden, en daar is ook dit keer weer veel te beleven. Deelnemers kunnen hier na afloop douchen en krijgen een heerlijke hamburger van de grill.
Deelnemers kunnen kiezen tussen 16, 36, 46 en 66 kilometer. Deelname kost 8 euro voor NTFU-leden en 10 euro voor niet-leden. Naast een mooie tocht krijgen de mountainbikers een mooi cadeautje en natuurlijk de nodige verzorging en traktaties onderweg. Ook is het parkeren bij het Lageveld gratis. Deelname door de jeugd tot en met 14 jaar is ook gratis. Zij zijn van harte welkom bij de kortste afstand (16 km) of bij de MTB-clinics.

‘Daar kom je normaal gesproken nooit’ 

“Onze grootste uitdaging is om de tocht elk jaar weer verrassend te maken. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn.” zegt routemaker en medeorganisator Henk Bloemert. “We hebben er weer aardig wat asfaltstukken eruit gehaald en mooie nieuwe tracks in de route opgenomen. Dit jaar komen we zelfs door zes landgoederen die hun terrein speciaal voor onze tocht hebben opengesteld. Dat vinden we echt bijzonder, daar kom je normaal gesproken nooit.”
7-9-2018 15:09

Met plezier leren mountainbiken bij Ruiten Drie

Almelo, 7 september  –  De herfst staat voor de deur en dat is de start voor het mountainbikeseizoen. Wil je beter leren mountainbiken of sta je aan het begin van jouw offroadavontuur? Meld je dan bij de Almelose Toervereniging Ruiten Drie voor een serie van vier kennismakingslessen. Plezier, gezelligheid en sport staan voorop. Het programma start op zondag 30 september, er is een Ladies Only-groep en een gemengde groep.

Schrijf je in:

Gezellig en sportief

Mountainbiken is remmen, sturen, klimmen, dalen en vooral goed kijken. Bij de Start2Bike clinics van Ruiten Drie leer je van ervaren instructeurs in vier gezellige en sportieve lessen de basis van het mountainbiken. Tegelijkertijd werk je bijna ongemerkt aan de conditie, leer je medefietsers kennen en ontdek je de mooiste bospaden van Twente. Ook krijg je praktische tips over de techniek en onderhoud van de fiets.

1 2 3 4