Overzicht clubnieuws

9-5-2018 21:05

Fiets mee in feestelijke Hel: 30e editie op 30 mei

Op woensdag 30 mei 2018 organiseert de Almelose Toervereniging Ruiten Drie voor de 30e keer het jaarlijkse wielerevenement de ‘Hel van Twente’.  Elk jaar trekt dit veelgeprezen evenement tussen de 1000 en 1.500 toerfietsers uit Nederland en daarbuiten. Deze keer is het dus een Hel met een feestelijk tintje!

Nieuwe routes

Voor de editie van 2018 is de route ingrijpend veranderd. Op deze manier is de tocht nog aantrekkelijker gemaakt. De keuzemomenten voor de splitsingen tussen de 100 en 160 kilometer zijn op een veel gunstigere plek dan in andere jaren. Zo is het makkelijker inschatten hoe lang de Hel duurt. Zijn de benen nog goed na 80 kilometer? Ga dan voor de 160. Zoniet, dan kunt u de tocht inkorten en bent u met in totaal 100 kilometer op de teller weer terug in Almelo.

De Hel van Twente heeft volledige uitgepijlde afstanden van 60, 100 en 160 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Vanwege de nieuwe routes zijn sommige pauzeplaatsen ook vernieuwd. Zo richt Ruiten Drie samen met Sportvoedingwebshop.com een pauzeplaats in voor de broodnodige bevoorrading.

Faciliteiten

Bij het start- en finishterrein van voetbalvereniging PH zijn volop parkeerplaatsen, bewaakte fietsenstallingen en douche –en kleedruimten.  Ook zijn er diverse stands met racefietsen, fietskleding en verzorging. Deelname kost tussen de 6 en 8 euro, afhankelijk van de gekozen afstand en of deelnemers lid zijn van de NTFU. Als u van te voren inschrijft via de website ontvangt u korting en hoeft u niet in de rij te staan op de dag zelf.

Een uitdaging voor elke toerfietser

De ‘Hel’ kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en de Grafschaft Bentheim. In het parcours zijn diverse klimmetjes meegenomen en is met drie verschillende afstanden en een fiks aantal hoogtemeters een uitdaging voor elke toerfietser.

Fiets veilig

De toertocht wordt georganiseerd op basis van het kwaliteitssysteem van de NTFU. Daarmee behaalde de Hel van Twente de maximale score van 3 sterren! Denk aan de veiligheid van een ander en jezelf. Houd je aan de Nederlandse en Duitse verkeersregels. En een helm is verplicht!

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn nog altijd van harte welkom om te helpen bij dit evenement. Meld u zich aan bij organisator Wilbert Willemsen via 06-55190295.11-12-2017 22:12

Te nat: Mosbeektoer op 17 december afgelast

Almelo, 11 december – De mountainbikers in Twente en omgeving zullen de Mosbeektoer van 2017 moeten missen. In overleg met de grondeigenaren en Staatsbosbeheer ziet de Almelose Toervereniging Ruiten Drie zich genoodzaakt om de mountainbiketoertocht door het gebied rond Vasse op 17 december af te lasten. Door de zeer natte weersomstandigheden van de afgelopen weken is de ondergrond te slecht om er een tocht te houden.

Meest verstandige besluit

“Dit is heel vervelend voor de vele mountainbikers die uitkeken naar onze toertocht, en ook voor onze vrijwilligers die klaar stonden om er weer iets moois van te maken, maar dit het meest verstandige besluit” aldus de organisatie. “Helaas is door de neerslag van de afgelopen weken de grond te nat en kan het regenwater niet goed meer weg. Het weer van het voorbije weekend en de natte voorspellingen voor de komende dagen maken dit niet beter. Hierdoor zou een toertocht met meer dan 500 deelnemers een onverantwoorde belasting aan de natuur en paden met zich meebrengen en komt de veiligheid van de deelnemers in het geding.”

Volgend jaar


Ruiten Drie hoopt de mountainbikers volgend jaar weer te verwelkomen in de Lageveldtoer en Mosbeektoer. De eerstvolgende toertocht van de club uit Almelo is een hele bijzondere, namelijk de 30e editie van de Hel van Twente op 30 mei 2018. Een tocht voor racefietsers, over verschillende afstanden.
17-5-2017 21:05

Bijna 1400 fietsers bij hete Hel van Twente

Almelo, 17 mei 2017 - De 29e editie van de Hel van Twente was dit jaar erg geslaagd. Vanaf het Sportpark Schelfhorst in Almelo vertrokken bijna 1400 wielrenners voor hun Hel van Twente. Met temperaturen die tegen de 30 graden liepen was het één van de warmste die de Almelose Toervereniging Ruiten Drie ooit organiseerde. Door het mooie weer was het ook de drukste van de afgelopen jaren.


30e verjaardag op 30 mei 2018

Volgend jaar beloofd de organisatie een nog mooier evenement, dan viert de Hel van Twente haar 30e verjaardag. Woensdag 30 mei 2018 kan alvast met grote letters in de agenda!

Beoordeel de Hel

Heb jij ook zo genoten van de Hel van Twente? Wil je onze tocht beoordelen via https://www.fietssport.nl/ ? Alvast hartelijk dank!

Foto's

De foto's van woensdag 17 mei 2017 vind je via
 
13-5-2017 10:05

Meulenkamp Tweewielers nieuwe sponsor

Trots presenteren wij een nieuwe sponsor bij ATV Ruiten Drie: Meulenkamp Tweewielers uit Bornerbroek!Meulenkamp Tweewielers biedt topkwaliteit op fietsgebied, goed advies, optimale service en vakmanschap. "Wij zijn uw lokale specialist met een uitgebreid aanbod fietsen en een professionele werkplaats om reparaties uit te voeren."

Ruiten Drie kijkt uit naar een mooie en sportieve samenwerking!

1 2 3 4