Clubnieuws

11-12-2017 22:12

Te nat: Mosbeektoer op 17 december afgelast

Almelo, 11 december – De mountainbikers in Twente en omgeving zullen de Mosbeektoer van 2017 moeten missen. In overleg met de grondeigenaren en Staatsbosbeheer ziet de Almelose Toervereniging Ruiten Drie zich genoodzaakt om de mountainbiketoertocht door het gebied rond Vasse op 17 december af te lasten. Door de zeer natte weersomstandigheden van de afgelopen weken is de ondergrond te slecht om er een tocht te houden.

Meest verstandige besluit

“Dit is heel vervelend voor de vele mountainbikers die uitkeken naar onze toertocht, en ook voor onze vrijwilligers die klaar stonden om er weer iets moois van te maken, maar dit het meest verstandige besluit” aldus de organisatie. “Helaas is door de neerslag van de afgelopen weken de grond te nat en kan het regenwater niet goed meer weg. Het weer van het voorbije weekend en de natte voorspellingen voor de komende dagen maken dit niet beter. Hierdoor zou een toertocht met meer dan 500 deelnemers een onverantwoorde belasting aan de natuur en paden met zich meebrengen en komt de veiligheid van de deelnemers in het geding.”

Volgend jaar

Ruiten Drie hoopt de mountainbikers volgend jaar weer te verwelkomen in de Lageveldtoer en Mosbeektoer. De eerstvolgende toertocht van de club uit Almelo is een hele bijzondere, namelijk de 30e editie van de Hel van Twente op 30 mei 2018. Een tocht voor racefietsers, over verschillende afstanden.

bezoeker(s) hebben dit bericht gezien.