Clubnieuws

9-5-2018 21:05

Fiets mee in feestelijke Hel: 30e editie op 30 mei

Op woensdag 30 mei 2018 organiseert de Almelose Toervereniging Ruiten Drie voor de 30e keer het jaarlijkse wielerevenement de ‘Hel van Twente’.  Elk jaar trekt dit veelgeprezen evenement tussen de 1000 en 1.500 toerfietsers uit Nederland en daarbuiten. Deze keer is het dus een Hel met een feestelijk tintje!

Nieuwe routes

Voor de editie van 2018 is de route ingrijpend veranderd. Op deze manier is de tocht nog aantrekkelijker gemaakt. De keuzemomenten voor de splitsingen tussen de 100 en 160 kilometer zijn op een veel gunstigere plek dan in andere jaren. Zo is het makkelijker inschatten hoe lang de Hel duurt. Zijn de benen nog goed na 80 kilometer? Ga dan voor de 160. Zoniet, dan kunt u de tocht inkorten en bent u met in totaal 100 kilometer op de teller weer terug in Almelo.

De Hel van Twente heeft volledige uitgepijlde afstanden van 60, 100 en 160 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Vanwege de nieuwe routes zijn sommige pauzeplaatsen ook vernieuwd. Zo richt Ruiten Drie samen met Sportvoedingwebshop.com een pauzeplaats in voor de broodnodige bevoorrading.

Faciliteiten

Bij het start- en finishterrein van voetbalvereniging PH zijn volop parkeerplaatsen, bewaakte fietsenstallingen en douche –en kleedruimten.  Ook zijn er diverse stands met racefietsen, fietskleding en verzorging. Deelname kost tussen de 6 en 8 euro, afhankelijk van de gekozen afstand en of deelnemers lid zijn van de NTFU. Als u van te voren inschrijft via de website ontvangt u korting en hoeft u niet in de rij te staan op de dag zelf.

Een uitdaging voor elke toerfietser

De ‘Hel’ kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en de Grafschaft Bentheim. In het parcours zijn diverse klimmetjes meegenomen en is met drie verschillende afstanden en een fiks aantal hoogtemeters een uitdaging voor elke toerfietser.

Fiets veilig

De toertocht wordt georganiseerd op basis van het kwaliteitssysteem van de NTFU. Daarmee behaalde de Hel van Twente de maximale score van 3 sterren! Denk aan de veiligheid van een ander en jezelf. Houd je aan de Nederlandse en Duitse verkeersregels. En een helm is verplicht!

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn nog altijd van harte welkom om te helpen bij dit evenement. Meld u zich aan bij organisator Wilbert Willemsen via 06-55190295.

bezoeker(s) hebben dit bericht gezien.