Lageveldtoer

Lageveldtoer vernieuwd!

NTFU Kwalificatie:   ***

De Lageveldtoer van de Almelose Toervereniging Ruiten Drie is vernieuwd. Zondag 16 oktober wordt deze MTB-toertocht voor de tweede keer georganiseerd. De Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) waardeerde de Lageveldtoer voig jaar na de eerste editie al met de maximale 3 sterren. Dat weerhield de organisatie niet om het parcours te veranderen. “Er wachten de deelnemers een aantal mooie verrassingen.” aldus de organisatie. De start is tussen 09.00 en 10.00 uur op het Lageveld in Wierden.

Je kunt kiezen tussen 35, 45 en 65 kilometer, waarbij de langste afstand niet voor de poes is. Voor de jeugd tot en met 14 jaar zijn er MTB-clinics. Deelname kost 6 euro voor NTFU-leden en 8 euro voor niet-leden. Naast een mooie tocht krijg je de nodige verzorging onderweg, een sportijsje, een bandana en kun je gratis parkeren. Bij de start en finish op het Lageveld in Wierden valt deze dag veel te beleven en te genieten. Online inschrijven

60% nieuw

“ We waren natuurlijk erg blij met de beoordeling van de NTFU.” zegt Jan Haselbekke, één van de organisatoren. “Zelf zijn we misschien wel onze strengste beoordelaars en we vonden dat de route mooier kon. We hebben zo'n 60% van de route omgegooid. De goede stukken gehouden, we rijden door de mooiste gebieden van Wierden en Rijssen en slaan de beroemde singletracks natuurlijk niet over. We hebben er zoveel mogelijk asfalt en saaie gedeelten eruit gehaald. Er zitten nu een paar verrassende stukken in, daar kom je anders nooit. Echt een aanrader, al zeggen we het zelf.”

Start en finish

De start en finish van de tocht liggen op het Lageveld in Wierden, en daar is veel te beleven. Deelnemers kunnen hier na afloop douchen en krijgen een welverdiend bordje pasta. Op en rond het evenemententerrein is veel te zien en te doen. Zo zijn er een aantal fietsspeciaalzaken die het nieuwste laten zien op het gebied van fietsen. Ook is er live muziek en op het water een spetterende demonstratie van hoverboarden door de vereniging RS Watersports. De tocht heeft drie sterren gekregen van de NTFU, een keurmerk voor kwaliteit.

Jeugd

Het is niet alleen crossen voor volwassenen. Voor de jeugd tot en met 14 jaar geven de MTB-trainers van Ruiten Drie diverse clinics van ongeveer 15 kilometer over het parcours. Scholen worden aangeschreven en ook kinderen van Ruiten Drie-leden zijn welkom. Deelname is gratis, aanmelden via info@ruitendrie.nl. In de flyer lees je meer informatie.