Lageveldtoer

NTFU Kwalificatie:   ***

Zondag 15 oktober 2017 wordt deze MTB-toertocht voor de derde keer georganiseerd. De Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) waardeerde de Lageveldtoer voig jaar na de eerste editie al met de maximale 3 sterren. De start is tussen 09.00 en 10.00 uur op het Lageveld in Wierden.

Je kunt kiezen tussen 35, 45 en 65 kilometer, waarbij de langste afstand niet voor de poes is. Voor de jeugd tot en met 14 jaar zijn er MTB-clinics. Deelname kost 6 euro voor NTFU-leden en 8 euro voor niet-leden. Naast een mooie tocht krijg je de nodige verzorging onderweg en kun je gratis parkeren. Bij de start en finish op het Lageveld in Wierden valt deze dag veel te beleven en te genieten.

Start en finish

De start en finish van de tocht liggen op het Lageveld in Wierden, en daar is veel te beleven. Deelnemers kunnen hier na afloop douchen en krijgen een welverdiend bordje pasta. Op en rond het evenemententerrein is veel te zien en te doen. Zo zijn er een aantal fietsspeciaalzaken die het nieuwste laten zien op het gebied van fietsen. De tocht heeft drie sterren gekregen van de NTFU, een keurmerk voor kwaliteit.

Jeugd

Het is niet alleen crossen voor volwassenen. Voor de jeugd tot en met 14 jaar geven de MTB-trainers van Ruiten Drie diverse clinics van ongeveer 15 kilometer over het parcours. Scholen worden aangeschreven en ook kinderen van Ruiten Drie-leden zijn welkom.

Meer info volgt.