Lageveldtoer

NTFU Kwalificatie:   ***

Zondag 15 oktober 2017 wordt deze MTB-toertocht voor de derde keer georganiseerd. De Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) waardeerde de Lageveldtoer voig jaar na de eerste editie al met de maximale 3 sterren. De start is tussen 09.00 en 10.00 uur op het Lageveld in Wierden.

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen tussen 16 (voor de jeugd), 36, 46 en 66 kilometer, waarbij de langste afstand voor goed getrainde fietsers is. Naast een mooie tocht krijgen de mountainbikers de nodige verzorging en traktaties onderweg en is het parkeren gratis.

Voorinschrijven

Deelname kost 6 euro voor NTFU-leden en 8 euro voor niet-leden.   

dan ga je zondag 15 oktober meteen van start!

Start en finish

De start en finish van de tocht liggen op het Lageveld in Wierden, en daar is veel te beleven. Deelnemers kunnen hier na afloop douchen en krijgen een welverdiend bordje pasta. Op en rond het evenemententerrein is veel te zien en te doen. Zo zijn er een aantal fietsspeciaalzaken die het nieuwste laten zien op het gebied van fietsen. De tocht heeft drie sterren gekregen van de NTFU, een keurmerk voor kwaliteit.

Bijzondere plekjes

“Vorig jaar reden de deelnemers door een wijngaard en een manege. Ook dit jaar komen ze door bijzondere plekjes, daar kom je anders nooit” , zegt Jan Haselbekke, één van de organisatoren. “Er zitten nu een paar onverwachte stukken in de routes, ook delen door mooie natuur die normaal gesproken afgesloten is voor het publiek. Nee, deze keer licht ik geen tipje van de sluier op. De mensen zullen het zelf wel zien, het moet een verrassing blijven.” 

Inschrijven clinic voor jeugd

Ben jij tussen de 8 en 13 jaar? En heb jij een goed werkende mountainbike en een passende helm?
Dan ben jij van harte welkom! Deelname is gratis, schrijf je in voor de clinic via info@ruitendrie.nl!

Tijd: 09.30-11.30 uur.

Wat gaan we doen: Oefenen met remmen, en bochtjes. Obstakels en heuveltjes op en af. Maar ook een estafette of een wedstrijdje stilstaan op de mountainbike. Download hier de flyer (pdf).

De Lageveldtoer word mede mogelijk gemaakt door Waypoint, de GPS-shop.