Hel van Twente


In 2018 vieren we de 30e verjaardag van de Hel van Twente. Deze keer organiseren we speciaal voor deze bijzondere gelegenheid een superwielerevenement op woensdag 30 mei 2018.

Grootste midweekse toertocht van Nederland.

De Hel van Twente is de grootste midweekse toertocht van Nederland en heeft volledige uitgepijlde afstanden van 60, 100 en 160 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Tussen 08.30 – 09.30 uur gaan de deelnemers van start bij voetbalvereniging PH in Almelo op sportpark Schelfhorst. Hier zijn volop parkeerplaatsen, een bewaakte fietsenstalling en douche– en kleedruimten.

Inschrijven

Schrijf u van te voren in voor de Hel van Twente Zo krijgt u korting en hoeft u woensdag 30 mei niet in de rij te staan!

Deelnamekosten

Hieronder ziet u de deelnamekosten bij de voorinschrijving. Op de dag zelf betaalt u 50 cent meer.

  • 60 km (€ 6,50. NTFU-leden € 4,50)
  • 100 km (€ 8,50. NTFU-leden € 6,50)
  • 160 km (€ 8,50. NTFU-leden € 6,50

Fiets veilig!

De toertocht wordt georganiseerd op basis van het kwaliteitssysteem van de NTFU. Daarmee behaalde de Hel van Twente de maximale score van 3 sterren!

Denk aan de veiligheid van een ander en jezelf. Houd je aan de Nederlandse en Duitse verkeersregels. Je kunt alleen meedoen als je een helm op hebt! Gedraag je naar de NTFU gedragscode race en als een 'Echte Wielrenner'.

Afwisselend parcours.

De “Hel” kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en de Grafschaft Bentheim. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers. De oude routes van voorgaande edities zijn te downloaden via de website.

Wat maakt de Hel tot de Hel?

Dat is de combinatie van het parcours en de elementen. Richting Duitsland heb je vaak de wind in de rug, maar daar beland je in het heuvelgebied met veel klimmetjes. Deze gaan uiteindelijk toch in de kuiten zitten. En dan begint de tocht terug, tegen de wind in, naar Almelo. Als de man met de hamer langskomt is dat laatste stuk echt een hel. Maar wel een schitterende tocht.

Van oorsprong is de Hel van Twente een tocht die georganiseerd werd door de sportvereniging van de Justitiële Inrichtingen. Na een vraag om samenwerking met de ATV Ruiten Drie werd na enkele jaren de volledige organisatie overgenomen door de ATV Ruiten Drie.

“Hel van Twente een uitdaging
voor elke toerfietser„
“HEL VAN TWENTE 2018„
op 30 mei, dat is over:
2018-5-30 08:30:00 GMT+02:00