Hel van Twente


In 2018 vieren we de 30e verjaardag van de Hel van Twente. Deze keer organiseren we speciaal voor deze bijzondere gelegenheid een superwielerevenement op woensdag 30 mei 2018.

Ga 30 mei van start tussen 08.30 – 09.30 uur bij voetbalvereniging PH in Almelo op het sportpark De Schelfhorst. Hier zijn volop parkeerplaatsen, douche– en kleedruimten en een bewaakte fietsenstalling.

Inschrijven

Schrijf je van te voren in voor de Hel van Twente Zo krijg je korting en hoef je woensdag 30 mei niet in de rij te staan!

Deelnamekosten

Hieronder staan de deelnamekosten bij de voorinschrijving. Op de dag zelf betaal je 50 cent meer.

 • 60 km (€ 6,50. NTFU-leden € 4,50)
 • 100 km (€ 8,50. NTFU-leden € 6,50)
 • 160 km (€ 8,50. NTFU-leden € 6,50 

Grootste midweekse toertocht van Nederland

Van oorsprong is de “Hel van Twente” een tocht die georganiseerd werd door de sportvereniging van de Justitiële Inrichtingen. Na enkele jaren samenwerking met de ATV Ruiten Drie werd deze organisatie volledig overgenomen door de ATV Ruiten Drie.

Deze toertocht is inmiddels, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, uitgegroeid tot de grootste midweekse drie sterren tocht van Nederland. De “Hel van Twente” is een tocht voor beginner tot gevorderde fietser en heeft 3 volledige uitgepijlde routes van 60, 100 en 160 kilometer met meerdere verzorgingsposten.

Afwisselend parcours

De “Hel” kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers. Ook is met name de korte afstand uitermate geschikt voor E-bikes.

De route wordt voortdurend verbeterd. Voor de editie van 2018 is de route ingrijpende veranderd. De tocht is zo nog aantrekkelijker gemaakt. Zo hoef je pas na 80km te beslissen of je voor de 100km of de 160km tocht gaat.

Download de routes hier.

De oude routes van voorgaande edities zijn te downloaden via de website.

Wat maakt de Hel tot de Hel?

Dat is de combinatie van het parcours en de elementen. Richting Duitsland heb je vaak de wind in de rug, maar daar beland je in het heuvelgebied met veel klimmetjes. Deze gaan uiteindelijk toch in de kuiten zitten. En dan begint de tocht terug, tegen de wind in, naar Almelo. Als de man je met de hamer tegenkomt is dat laatste stuk echt een ”Hel”. Desondanks al met al een schitterende tocht. Zo telt de 160km route maar liefst 640 hoogtemeters. Aan het einde van de tocht word je getrakteerd op een lekker broodje hamburger.

Pauzeplaats door Sportvoedingwebshop.com

De Hel van Twente is een zware tocht en dan heb je alle steun en goede voeding nodig die je maar kunt krijgen. Gelukkig helpt Sportvoedingwebshop jou graag een handje. Deze nr 1. in sportvoeding staat namelijk elk jaar met een volledig ingerichte pauzeplaats voor jou klaar. Zo maak je ook jouw Hel tot een succes!


  Fiets veilig!

  De toertocht wordt georganiseerd op basis van het kwaliteitssysteem van de NTFU. Daarmee behaalde de Hel van Twente de maximale score van 3 sterren!

  Denk aan de veiligheid van een ander en jezelf. Houd je aan de Nederlandse en Duitse verkeersregels. Je kunt alleen meedoen als je een helm op hebt! Gedraag je naar de NTFU gedragscode race en als een 'Echte Wielrenner'.


  “Hel van Twente een uitdaging
  voor elke toerfietser„
  “HEL VAN TWENTE 2018„
  op 30 mei, dat is over:
  2018-5-30 08:30:00 GMT+02:00